Wil je graag een goede eerste indruk maken op je gasten? Dan is een proper terras wel een must. Je terras laten reinigen is de ideale oplossing hiervoor. Het laat je tegels of hout weer stralen als nieuw, het oogt frisser en je bezoekers zullen meteen een aangenaam welkom ervaren. 

Vooral na de wintermaanden, met het grauwe Belgische weer, kan je terras er dof en vuil uitzien. Maar niets dat de experts van Propr niet kunnen oplossen. Wij doen de ondergrond weer heropleven en reinigen alles tot in de verste hoekjes en kantjes.

Hoe terras reinigen?

Wil je jouw terrasreiniging zelf in handen nemen? Dan bespaar je inderdaad wat kosten uit. Toch mag je ons geloven als we zeggen dat het wel eens een lastige klus zou kunnen worden. Het is daarom een slimme keuze om je terras te laten reinigen door een professionele terrasreiniger. 
De experts van Propr gaan steeds nauwkeurig en correct te werk om jouw terras schoon te maken. 

We beginnen altijd met een grondige analyse van de ondergrond en de staat van je terras. Aan de hand daarvan bepalen we welke technieken, producten en middelen nodig zijn voor een veilige en effectieve reiniging van je terras. Zo vraagt een houten terras schoonmaken om andere middelen dan een terras met klinkers of beton. 

Vervolgens verwijderen we het losliggend vuil van de grond. Denk maar aan zand, bladeren of takjes. Wanneer al het los vuil verdwenen is, spoelen we het terras met water en het juiste reinigingsmiddel. 

Tijdens de reiniging houden we meteen ook een inspectie op mogelijke scheurtjes of schade. Is er een beschadiging aanwezig, dan herstellen we die meteen. 

Wanneer je terras weer blinkt als nieuw, kunnen we – indien je dat wenst – ook een beschermende coating aanbrengen. Die beschermingslaag vermijdt toekomstige vlekken, verkleuringen en gaat de groei van algen en mossen tegen. Het voorkomt bovendien je dat vocht zich in je terras trekt en dat er scheurtjes of barsten in de terrasvloer komen.

Je kan bij ons ook terecht voor andere type buitenreinigingen: dakreiniging, gevelreiniging en oprit reiniging

ONS SOFTWASH PRINCIPE

Voor elke buitenreiniging gebruiken we bij Propr onze Softwash methode. Dit unieke systeem maakt geen gebruik van een hoge waterdruk, wat bij vele andere reinigingsystemen wel het geval is. In de plaats daarvan werkt de Softwash met een hoge temperatuur. Het water wordt tot 100°C verwarmd en heeft een extra reinigingsmiddel met actieve bestanddelen. Deze werking biedt een diepgaande bescherming tegen mossen, algen en ander vuil op je terras. Deze manier van reinigen verschilt op een paar vlakken sterk van een traditionele hogedrukreiniger. Allereerst zal deze Softwash methode veel minder water verbruiken, slechts 1/3 van de hoeveelheid water dat een hogedruksysteem verbruikt. Een tweede voordeel is de duurzaamheid van het resultaat. De reiniging blijft namelijk tot wel 6 keer langer zichtbaar. Tot slot is het reinigingsmiddel dat we bij onze Softwash gebruiken 100% biologisch afbreekbaar. 

Kortom: met ons Softwash systeem ben je zeker van een duurzame én milieubewuste oplossing voor je buitenreiniging.

Waarom je terras reinigen?

Een proper en net terras verhoogt niet alleen de aantrekkelijkheid van je woning, er zijn nog verschillende andere redenen waarom je jouw terras maar best periodiek laat schoonmaken door een professioneel reinigingsteam. 

Mossen en algen kunnen bijvoorbeeld, wanneer ze nat zijn, enorm glad worden. We hoeven er geen tekeningetje bij te maken dat de kans op vallen en uitschuiven dus vergroot. 

De mossen en andere vuiligheid kunnen bovendien de poriën van je terrasoppervlak verstoppen. Concreet wil dat zeggen dat water niet meer goed kan weglopen, waardoor plassen op je terras ontstaan. Dat leidt bijgevolg tot schade of zelfs waterinfiltratie in de onderliggende structuren van je terras. 
Je terras zal door een periodiek onderhoud veel langer zijn kwaliteit behouden. Schade zoals barsten of scheuren wordt voorkomen en de tegels of het hout van je terras blijven langer hun kwaliteit behouden. 

Je terras laten reinigen: prijs

De exacte prijs voor een terrasreiniging is moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk samen met heel wat factoren, zoals de grootte van de oppervlakte, het type terrasbedekking, de mate van vervuiling... 

Wil je jouw terras laten schoonmaken door de experts van Propr, maar wil je toch eerst een prijsschatting? Vraag dan vrijblijvend en volledig gratis een offerte aan. Je kan bij ons telefonisch terecht op +329 396 32 50. Ook via mail beantwoorden wij zo snel mogelijk je vragen: propr@elfas.be

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Je terras laten reinigen door een professional

Groene aanslag en mos is een hardnekkige vuiligheid op je terras waar je vaak maar moeilijk van af geraakt. Het ontmossen van je terras is dan ook belangrijk om de groei van algen en de mossen te voorkomen. Alleen zo blijft je terras er schoon en goed onderhouden uitzien.

Wil je dat je terrasreiniging professioneel en correct gebeurt? Werk dan samen met een expert. Dankzij de innovatieve aanpak en de goed opgeleide en ervaren vakmensen kan je bij Propr rekenen op een vakkundige reiniging. 

Heb je vragen over onze werking en mogelijkheden? Had je graag vrijblijvend en volledig gratis een offerte ontvangen? Dat kan. Contacteer onze experts telefonisch op het nummer +329 396 32 50 of via mail naar propr@elfas.be. Een schoon en proper terras, dat begint hier.