Met een propere oprit pronkt je woning in het straatbeeld. Daarvoor is natuurlijk het nodige onderhoud voor nodig. Mos, algen of andere aanslag kunnen de klinkers een lelijke uitstraling geven. Je oprit reinigen is dus een must voor een aantrekkelijk voorkomen. 

Zeker na de wintermaanden, met de typische Belgische weersomstandigheden, kan je oprit er gedegradeerd uitzien. Gelukkig is er niets dat de experts van Propr niet kunnen oplossen. We reinigen jouw oprit tot in de verste en diepste hoekjes of kantjes, zodat je vol zelfvertrouwen bezoekers kan ontvangen. 

Waarom je oprit reinigen?

Je oprit reinigen doe je misschien in eerste instantie voor de uitstraling ervan. Je wil aantrekkelijk voorkomen in het straatbeeld, en bezoekers op een propere manier ontvangen. Dat kan inderdaad door al het mos, vlekken, algen of ander vuil te verwijderen. Een schone oprit draagt dan ook bij aan de waarde en prestige van de volledige woning. 

Naast het esthetische aspect, zijn er nog functionele voordelen bij het reinigen van de oprit. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid. Een bemoste ondergrond is, vooral bij nat weer, enorm glad. Dat verhoogt dus het gevaar op uitschuiven. Niet ideaal voor een oprit waar jij en je bezoekers dagelijks over wandelen richting de voor- of achterdeur. 

Ook voorkomt een periodieke reiniging onnodige schade aan de ondergrond. Verontreinigingen zoals vlekken, algen, mos of roet kunnen de tegels beschadigen en aantasten. Dat verkort dus de levensduur van je oprit. 

Hoe oprit reinigen?

Wil je de reiniging van je stenen oprit zelf in handen nemen? Dan bespaar je inderdaad uit in geld. Maar of het een slimme zet is, dat betwijfelen we. Je vraagt namelijk de nodige kennis om de oppervlakte op een correcte en veilige manier schoon te maken. 

Een betonnen oprit reinigen vraagt niet al te veel inspanning. Vaak is een borstelbeurt of wat spuiten met de tuinslang voldoende om het vuil te verwijderen. Een stenen oprit reinigen kan bovendien met simpele huishoudmiddelen zoals groene zeep, bleekmiddel, schoonmaakazijn, aanslagverwijderaar...

Toch maken we hierbij graag een kanttekening: niet elk type oprit is even blij met elk producten, en vaak werken de basismiddelen niet effectief voor de hardnekkige aanslag. En dan hebben we het nog niet gehad over de impact op het milieu. 

Hoe oprit reinigen

Reinigen van opritten op een duurzame manier

Je oprit laten reinigen op een duurzame en correcte manier? Schakel dan de hulp in van Propr. Onze ervaren vakmensen weten als geen ander welke methodes en middelen jouw oprit nodig heeft voor een volledige reiniging. Je oprit laten reinigen was nog nooit zo doeltreffend. 

We beginnen altijd met een grondige analyse van de ondergrond. Hierbij bekijken we de aard van de vervuiling en het materiaal van je oprit. Op basis daarvan bepalen we de werkwijze en middelen. Eventuele schade wordt eveneens hersteld. 

De effectieve reiniging gebeurt, zoals elke buitenreiniging bij Propr, met ons unieke Softwash systeem. Deze methode zorgt voor een grondige en diepe reiniging waarbij alle algen, mos, bacteriën en verkleuringen worden verwijderd. Het biedt een duurzame bescherming tegen hardnekkig vuil.

ONS SOFTWASH PRINCIPE

Met ons softwash systeem garanderen we een duurzame, milieuvriendelijke en effectieve behandeling van je oprit. Deze unieke methode maakt geen gebruik van een hoge waterdruk, zoals vele andere reinigingsmethodes. Wel gebruiken we een hoge temperatuur. Het water wordt tot 100°C verwarmd. Bovendien wordt een extra reinigingsmiddel met actieve bestanddelen toegevoegd. Hiermee biedt de werking een diepgaande bescherming tegen mossen, algen en andere vervuiling op je oprit. 

Naast het vermijden van een hoge druk, zijn er nog andere verschillen ten opzichte van de traditionele hogedrukreiniging. Zo verbruikt het Softwash systeem aanzienlijk minder water: het waterverbruik is slechts 1/3e van wat traditionele reinigingsmethodes verbruiken. Daarnaast blijft het resultaat tot 6 keer langer zichtbaar, wat de duurzaamheid van het systeem bewijst. Tot slot is het reinigingsmiddel 100% biologisch afbreekbaar. Na twintig dagen is het volledig opgelost. 

Met andere woorden: het Softwash systeem garandeert een duurzame en milieubewuste oplossing voor de reiniging van je oprit.

Oprit laten reinigen: prijs

Een oprit schoonmaken vraagt in elke situatie om een andere aanpak. Daarom kunnen wij geen eenduidige prijs plakken op het reinigen van opritten. Het prijskaartje hangt onder meer af van de grootte van de oprit, het materiaal, de aard van de vervuiling... 

Wil je weten wat je oprit laten schoonmaken door Propr zal kosten? Vraag vrijblijvend en volledig gratis een offerte aan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Contacteer Propr voor je oprit reiniging

Ben je helemaal klaar met de vuile aanslag op je oprit? Schakel dan de hulp in van onze vakmensen. De experts van Propr weten exact hoe ze jouw buitenomgeving moeten aanpakken en de oprit weer doen stralen als nooit tevoren. 

Je kan bij ons ook terecht voor andere type buitenreinigingen: dakreiniging, gevelreiniging en terrasreiniging

Dankzij onze innovatieve aanpak en ervaring geniet je steeds van een schitterend resultaat. Heb je nog vragen of opmerkingen over onze diensten? Neem dan contact op met onze experts. Telefonisch kan je ons bereiken op +329 396 32 50. Ook via mail komen we zo snel mogelijk bij je terug: propr@elfas.be.