Een overlijden in je dichte familie- of vriendenkring is geen fijne gebeurtenis. De woning ontruimen na overlijden is dan vaak een emotionele opdracht die je liever uitstelt. Toch is uitstellen vaak geen optie.

Om je bij te staan in deze lastige taak nemen onze specialisten de ontruiming graag voor hun rekening. Wij gaan van de zolder tot de kelder aan de slag om alles op een respectvolle en voorzichtige manier op te ruimen.

Opruimen na overlijden

Heb je zelf de tijd, energie of moed niet meer om het huis van je familielid, vriend of kennis leeg te maken? Contacteer dan een professionele firma die deze emotionele taak van je overneemt. 

Propr heeft een jarenlange ervaring als het op ontruiming van inboedels aankomt. We gaan grondig aan de slag van zolder tot kelder en nemen elke ruimte onder handen. We ruimen de hele woning op, voeren het afval weg (en sorteren uiteraard alles in de juiste container) en maken de woning vervolgens leeg met een woningontruiming. 

Bij het opruimen na overlijden is het geen slecht idee om gelijktijdig een inventaris op te laten maken. Zo behoud je een goed zicht op de situatie en ben je er zeker van dat de spullen goed behouden en beschermd blijven.

Wat doe je met de inboedel na overlijden?

Een huis leegmaken na overlijden is een ding, maar wat gebeurt er vervolgens met de inboedel? Dat hangt sterk af van wat er vooraf al vastgelegd of afgesproken is.

Over het algemeen wordt gesteld dat bij een sterfgeval in de familie de inboedel tot het nalatenschap behoort – de nabestaanden. Althans, als er geen testament werd opgesteld. Het is dan aan hen om te beslissen wat er met de spullen uit de woning gebeurt.

Zo kan de inboedel bewaard worden door de familieleden. Dat gaat voornamelijk over persoonlijke spullen met een emotionele waarde. De familie moet dan onderling bepalen wie welke items krijgt.

Ook kan je bepaalde delen van de inboedel verkopen. Denk bijvoorbeeld aan grote meubels of spullen waar niemand iets zinvol mee kan doen. Voor deze items kan je ervoor kiezen ze te verkopen: online, op de rommelmarkt, aan kennissen of vrienden... De opbrengst wordt idealiter verdeeld onder de erfgenamen. 

Breng de inboedel naar de kringloopwinkel of liefdadigheidsinstelling. Je kan de spullen ook doneren en er anderen een plezier mee doen. Vaak worden bruikbare items aan het goede doel geschonken zodat deze een tweede leven krijgen en toch nog benut worden. 
Weet je niet wat te doen met de inboedel van de woning? Een professionele firma kan je het nodige advies geven.

Verwerpen erfenis en woning ontruimen

Het verwerpen van een erfenis heeft een aantal gevolgen, zeker als het op de ontruiming van de inboedel aankomt. Je mag bijvoorbeeld de woning niet meer zelf leegmaken. Je wordt dus verplicht om dit door een professionele firma te laten doen. In dat geval is Propr een ideaal aanspreekpunt.

Wat kost een huis leeghalen na overlijden?

De prijs van de ontruiming is voor elke situatie anders. Het hangt voornamelijk af van de oppervlakte en de aard van het pand. Om de prijs van het leegmaken van de woning te bepalen, komen wij graag persoonlijk langs. Op basis van jouw wensen en de situatie maken wij een eerlijke, gepaste en betaalbare prijs op.

Vraag gerust gratis een offerte aan. Onze experts zoeken vervolgens samen met jou de meest efficiënte oplossing.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Woning klaarmaken voor verkoop na overlijden

Komt de woning leeg te staan en is het de bedoeling om het pand aan te bieden op de vastgoedmarkt na de ontruiming? Dan dient het huis volledig worden ontruimd. Zoals al eerder aangegeven, neemt Propr zonder problemen alle ruimtes – van zolder tot kelder – onder handen. Wij maken de volledige woning leeg en ontruimen de inboedel met alle respect en zorg.

Wanneer de woning volledig ontruimd is, al het afval in de juiste container werd gegooid, blijft er vaak een stofferig en vuil gebouw over. Zo kan je het natuurlijk niet te koop of te huur zetten. De experts van Propr laten het huis of appartement gelukkig niet vuil achter. Wij maken alles spik en span schoon en laten alles netjes achter.

woning klaarmaken voor verkoop na overlijden

Propr voor het opruimen van inboedels na overlijden

Wil je niet zomaar de eerste, de beste organisatie aanspreken voor het ontruimen van de woning na een overlijden? Bij Propr krijg je wat je verwacht. Onze experts gaan altijd zorgvuldig en met alle respect tewerk om de inboedel te ontruimen.

Neem vandaag nog contact op. Vraag vrijblijvend en volledig gratis een offerte aan via propr@elfas.be of telefonisch op +329 396 32 50.