De gevel van je woning, het vormt toch de grootste factor voor de uitstraling van je huis. Vuil of aanslag kan er dus al snel voor zorgen dat je woning zijn aantrekkelijkheid verliest. 

Een gevel krijgt dan ook veel te verduren. Mos, kalk, algen of roet zijn maar enkele voorbeelden van de vervuiling die de buitenmuren van je huis aantrekken.

Waarom gevels reinigen?

Een eerste, en meest voor de hand liggende reden waarom je voor een gevelreiniging kiest, is de uitstraling. De gevel zorgt dan ook voor de eerste indruk van je gasten. Het reinigen van gevels doet je woning opnieuw stralen als nooit tevoren, wat de waarde van je huis ten goede komt. 

Maar de uitstraling is niet alles. Een gevelreiniging is ook essentieel ter preventie van schade. Ophoping van vuil, algen, mos of andere viezigheid kunnen na verloop van tijd serieuze schade veroorzaken. Dat zowel buitenshuis als binnenin je woning.

Zo zal de vochtwerende functie van je gevel afnemen bij te veel opgehoopt vuil. Dat heeft als gevolg dat vocht naar binnen dringt en je binnenmuren aantast. Ook kunnen vlekken en verkleuringen optreden, of zelfs structurele problemen zoals erosie of corrosie zich voordoen. 

Daarnaast kunnen schimmels, algen en mossen schadelijk zijn voor de gezondheid en het binnenklimaat van de woning aantasten. 

Tot slot wordt de duurzaamheid van je woning behouden wanneer je periodiek je gevels onderhoudt. Grootschalige reparaties, barsten of scheuren worden op deze manier vermeden.

Hoe reinig ik mijn gevel?

Wil je zelf je buitenmuren onder handen nemen? Je mag ons best geloven als we zeggen dat zelf gevels reinigen een hele opgave is. Daarom raden we het niet aan om je gevel zelf te reinigen. 

Je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden dat je de juiste gevelreiniger gebruikt. Niet elk materiaal kan elk product verdragen. Bij een fout gebruik zou je wel eens onherroepelijke schade kunnen berokkenen aan je gevel. 

Wil je veiligheid vooropstellen en zeker zijn dat je gevel correct wordt gereinigd? Schakel dan professionele hulp in van een ervaren reiniger. De vakmensen van Propr gaan steeds deskundig en veilig tewerk en garanderen een optimaal resultaat dat je gevel opnieuw doet stralen.

Hoe reinig ik mijn gevel

Je gevel laten reinigen op een duurzame manier

Laat je jouw gevel reinigen door een expert van Propr, dan kan je gerust zijn. Onze ervaren professionals weten van aanpakken. Ze gebruiken steeds de juiste producten en methodes om de uitstraling en duurzaamheid van jouw buitenmuren te garanderen. 

Allereerst analyseren wij de gevel. Hierbij gaan we na welke materialen gebruikt werden en wat de aard van de vervuiling is. Op basis daarvan bepalen we de te gebruiken methode voor de reiniging. Zo zal een geschilderde gevel reinigen op een andere manier gebeuren dan een bakstenen gevel reinigen. Ook het soort vervuiling speelt een rol. 

Vervolgens starten we met de reiniging, waarbij we gebruik maken van Softwash. Hoe delicaat je gevel ook is, met deze methode raakt de oppervlakte niet beschadigd. De milde en biologisch afbreekbare oplossingen verwijderen aanslag en vuil op een veilige manier. Zelfs een geschilderde of houten buitenmuur kan perfect met het Softwash systeem worden gereinigd.

ONS SOFTWASH PRINCIPE

Voor buitenreinigingen gebruikt Propr steeds het unieke Softwash systeem. Deze methode zegt in geen tijd vaarwel tegen vuil, mos en algen. Zo geniet je van een propere gevel, en dat op een duurzame en milieuvriendelijke manier. 

Het Softwash systeem maakt geen gebruik van een hogedrukreiniger. Wel van een unieke reinigingsmethode op lage druk. Het reinigingsmiddel dat we gebruiken, bevat bovendien actieve bestanddelen. Die creëren een diepgaande bescherming tegen mossen, algen en andere vervuiling die kan optreden op buitenoppervlakken zoals de gevels. 

Er zijn een aantal grote verschillen tussen het Softwash systeem en de traditionele hogedrukreiniger. Allereerst zal een hoge druk zorgen voor een hoger waterverbruik. Het waterverbruik bij de Softwash methode is slechts 1/3e van wat je met een hogedrukreiniger verbruikt. Daarnaast blijft het resultaat tot 6 keer langer zichtbaar. Tot slot is het reinigingsmiddel 100% biologisch afbreekbaar. 

Kortom: met onze Softwash methode ben je zeker van een duurzame én milieubewuste oplossing voor je gevelreiniging.

Gevel reinigen: prijs

Een exacte prijs kunnen we niet plakken op de reiniging van gevels. Er zijn namelijk veel factoren die deze prijs beïnvloeden. Denk maar aan de grootte van de oppervlakte, het materiaal van de gevel, de aard van de vervuiling... 

Om de prijs voor jouw gevelreiniging te bepalen, komen wij graag tot bij jou. Onze experts analyseren de huidige staat en bespreken samen met jou de mogelijkheden. Zo komen we tot een correcte en betaalbare prijs. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan: +3293963250, of via mail naar propr@elfas.be.

Contacteer Propr voor je gevelreiniging

Zeg vaarwel tegen hardnekkige vuiligheid. Bij Propr bieden wij de meest duurzame oplossingen aan met een vlekkeloos resultaat. Onze innovatieve aanpak en ervaren vakmensen garanderen een uitstekende reiniging van je gevels, zodat je woning weer kan pronken in het straatbeeld. 

Je kan bij ons ook terecht voor andere type buitenreinigingen: dakreiniging, terrasreiniging en oprit reiniging

Heb je nog vragen of opmerkingen over onze diensten? Contacteer ons telefonisch op +329 396 32 50. Ook via mail beantwoorden wij zo snel mogelijk al je vragen: propr@elfas.be.

Vraag een vrijblijvende offerte aan