Propr is een professioneel schoonmaakbedrijf dat zich specialiseert in buitenreinigingen. U kan bij ons terecht wanneer u op zoek bent naar een duurzame en kwalitatieve oplossing voor uw dakreiniging, gevelreiniging, terrasreinigng, oprit reiniging en alle andere oppervlaktes buiten.

Wanneer u last heeft van groene aanslag of mos is het tijd voor een goede reiniging. Wij gebruiken steeds professionele materialen en toestellen om de beste resultaten te verzekeren.

Welke verschillende buitenreinigingen kunt u verwachten

Na enkele jaren kan het zijn dat uw woning last heeft van hardnekkige vervuiling, groen aanslag en mossen. Het is van groot belang om steeds de juiste methodes toe te passen voor elk type vuil en ondergrond.

Net om deze reden is het goed om beroep te doen op een vakman. Zij kunnen u helpen met het reinigen van alle buitenoppervlaktes van uw woning. Denk maar aan uw dak, gevel, terrassen en opritten.

Bent u op zoek naar een partner voor de onderhoud van gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw? Ook daarvoor kan u bij ons terecht.

Dak reinigen

Wij reinigen daken zodat u terug kan genieten van een Propr dak. Vaak is het echter een uitdaging wanneer u dit zelf wil doen. Zo heeft bijvoorbeeld de dakbedekking een grote invloed op de methodes die u kan toepassen maar ook de dakconstructie.

Wanneer we het dak reinigen zorgen we dat we hier rekening mee houden. Want een rieten dak heeft andere noden dan klassieke dakbedekkingen. Een correcte uitvoering is van onschatbare waarde zodat er geen dakbedekking beschadigd wordt tijdens het proces.

Dak ontmossen

Het dak ontmossen is een heel karwij. Voor we van start gaan is het dan ook van groot belang dat we eerst de situatie analyseren. Hier stellen we vast welk soort dakbedekking gebruikt werd, hoe het staat met de vervuiling en wat de gepaste aanpak is.

Hierna kunnen we het dak schoonmaken met een professionele dakreiniger dat werkt volgens het Softwash principe. Hierbij houden we rekening met de dakgoot en de waterafvoer zodat het afvalwater niet in uw regenput terecht komt. We gebruiken steeds een specifiek reinigingsmiddel dat een actieve stof bevat. Zo heeft u het beste resultaat voor uw soort dak.

Wanneer u dak volledig mos vrij is kan u kiezen om uw dak opnieuw te behandelen of impregneren met een waterafstotend middel. Dit zorgt er voor dat vocht buiten blijft maar het zorgt er ook voor dat uw dak beter bestand is tegen allerhande verontreinigingen en een extra bescherming heeft tegen mos, algen en vervuiling.

Uw dak laten ontmossen is een taak voor de juiste vakman. Kies daarom voor een ervaren vakman van Propr. Zo kan u uw dak laten ontmossen met een gerust hart.

Daken reinigen voor elk type dakbedekking

Dakreiniging van een dak in goede of slechte staat is ook voor een professionele dakreiniger een hele klus. Elke reinigingsbeurt wordt nauwkeurig uitgevoerd.

Uiteraard heeft het type dakbedekking en de dakconstructie een grote invloed op hoe we te werk gaan. De verschillende factoren worden bekeken en zullen beslissend zijn voor de aanpak die wij gebruiken wanneer we uw dak reinigen.
U kan bij ons terecht voor de volgende types dakbedekking en daken:

  • rieten daken
  • leien daken
  • klassieke dakbedekkingen met dakpannen
  • Plat dak
  • hellend dak

Voor elk soort dakbedekking kan u terecht bij ons voor het ontmossen, reinigen en verwijderen van vervuiling. Vraag hier eenvoudig en gratis een vrijblijvende offerte aan voor het schoonmaken en ontmossen van uw dak.

Gevel reinigen

Als het over gevelreiniging gaat kunt u ook bij ons terecht. Zowel voor uw woning of uw bedrijfspand hebben we de juiste oplossing. Geniet terug van een stralende gevel en verwijder hardnekkige en milde vervuiling.

Dankzij ons softwash systeem zegt u vaarwel tegen vuil, mos en algen en geniet u van een Propre gevel. Bij onze gevelreiniging maken we echter geen gebruik van een hogedrukreiniger maar we gebruiken een unieke reinigingsmethode op lage druk.

Laat ook uw gevel terug stralen dankzij onze gevelreiniging die gebruik maakt van een innovatieve technologie met actieve bestanddelen in het reinigingsmiddel. Vraag hieronder vrijblijvend prijsvoorstellen aan voor uw gevelreiniging.

Terras en oprit reinigen

Wanneer u uw terras of oprit wilt laten reinigen kan dit zeker met Propr. Wij helpen u graag verder bij het her-opfrissen en reinigen van al uw buitenruimtes. Ook hier wordt gebruik gemaakt van ons softwash systeem met een actief bestanddeel in het reinigingsmiddel.

Dit zorgt voor een grondige en diepe reiniging en verwijderd met gemak alle algen, mos, bacteriën en natuurlijke verkleuringen. Het heeft dus naast de diepe reiniging ook esthetische voordelen en biedt een duurzame bescherming tegen vuil.

Een reinigingsmethode voor elke job: Softwash

Onze methode voor het reinigen van alle buiten omgevingen is steeds het Softwash systeem. Dit uniek systeem maakt geen gebruik van een hoge waterdruk maar wel van een hoge temperatuur.

Het water wordt verwarmd tot wel 100°C en heeft een extra reinigingsmiddel met actieve bestanddelen. Dankzij deze werking geniet u van een diepgaande bescherming tegen mossen, algen en andere vervuiling dat kan optreden op gevels, daken, terrassen en opritten.

Er zijn een aantal grote verschillen met de traditionele hogedrukreiniger. Eerst en vooral zal een hoge druk zorgen voor een hoger waterverbruik. Met een softwash systeem verbruik je slecht 1/3 van het water in vergelijking met een hogedrukreiniger.

Nog een voordeel van ons systeem is de duurzaamheid van het resultaat. Doordat de volledige oppervlakte grondiger gereinigd is blijft het resultaat 4 tot wel 6 keer langer. Het is dus een eenvoudige en duurzamere manier wanneer we uw dak ontmossen met een softwash.

Tot slot is het reinigingsmiddel dat we gebruiken 100% biologisch afbreekbaar. Na twintig dagen is het volledig opgelost. U heeft dus een duurzame en milieubewuste oplossing voor al uw buitenreinigingen.

Zeg vaarwel tegen hardnekkige vervuiling

Ongeacht als het gaat over een dak reinigen, een dak ontmossen, een gevelreiniging of het reinigen van uw terras of oprit. Wij hebben een duurzame oplossing met een vlekkeloos resultaat.

Dankzij onze innovatieve aanpak en goed opgeleide vakmannen geniet u steeds van een Propre en schitterende woning. Want wij houden het graag Propr!

Veelgestelde vragen over de reiniging van daken, gevels, terrassen en opritten

De kost om uw dak te reinigen is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Het type dak is een van die factoren die zal meespelen bij het bepalen van een correcte prijs. Ook de totale oppervlakte die moet gereinigd worden zal meespelen. Uw dak laten reinigen vraag om de nodige expertise en materiaal.

Bij Propr zullen we uw dak ontmossen met een Softwash. Dit zorgt voor een diepe reiniging van uw dakbedekking en behandeld mossen en algen met gemak. De grote voordelen van een Softwash is dat in de meeste gevallen geen betreding nodig is van het dak en dat het resultaat tot wel 6 keer langer blijft dan wanneer u een hogedrukreiniger gebruikt.

Voor het reinigen van daken kiezen we ook voor een softwash dakreiniging voor de beste resultaten. Naast de mogelijkheid om vervuiling mos en algen te verwijderen zorgt het ook voor een grondige schoonmaak. Hierdoor zal uw dak er weer als nieuw uit zien.

Voor het reinigen van dakpannen en andere klassieke dakbedekking zoals een leien dak is het eerst en vooral van belang om de totaal te behandelen oppervlakte te weten. Aan de hand van deze oppervlakte kunnen wij een prijs berekenen voor uw project. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Ja, het ontmossen van uw dak is van groot belang voor een goede werking van uw dak en een optimale bescherming. Laat dus frequent uw dak reinigen om mos tegen te gaan. Doet u dit niet dan heeft u een verminderde bescherming tegen vocht, regen, sneeuw en vrieskou.

Een gevelreiniging met hogedrukreiniger wordt niet aangeraden. Door uw muren te behandelen met water onder hoge druk kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in de gevel. Dit kan vochtproblemen zoals doorslaand vocht als gevolg hebben. Wanneer u uw gevel wil reinigen is het steeds de beste keuze om dit over te laten aan een expert voor de beste en meest duurzame resultaten.

De oppervlakte van uw dak kan u berekenen door de lengte maal de breedte te vermenigvuldigen wanneer u een plat dak heeft. Heeft u een schuin dak met twee gelijke vlakken dan past u de volgende formule toe: lengte van de schuine kant x breedte x 2 (schuine vlakken).
Indien u meerdere uitbouwen heeft of een complexere dak structuur is het aangeraden om alle vlakken apart te berekenen en deze op te tellen bij elkaar.