Een dak boven je hoofd hebben, is een noodzaak. Een proper dak, dat lijkt misschien een luxe. Toch is het dat niet. Het zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling van je woning, maar ook voor de duurzaamheid en goede staat van je dakbedekking.

Bij Propr zijn we gespecialiseerd in alle soorten buitenreiniging. Onze ervaren dakreinigers gebruiken altijd de juiste, professionele materialen, producten en technieken. Op die manier kunnen zij jouw dak schoonmaken als geen ander.

Hoe reinig je een dak?

Wil je jouw dakreiniging zelf doen? Dan bespaar je natuurlijk wat kosten uit. Maar geloof ons gerust als we zeggen dat dit een hele uitdaging kan worden. Daarom blijft de slimste keuze om een professionele firma in te schakelen wanneer je jouw dak een schoonmaakbeurt wil geven. 
De experts van Propr weten van aanpakken en gaan steeds op een efficiënte, veilige en deskundige manier te werk. 

Allereerst analyseren wij het dak, waarbij we nagaan wat de aard van de vervuiling is en met welk type dakbedekking we te maken hebben. Op die manier bepalen we welke producten, materialen en technieken we kunnen gebruiken voor de dakreiniging. 

Vervolgens verwijderen we al het los vuil, zoals bladeren, taken of andere vuiligheid. Wanneer al het loshangend vuil verdwenen is, wordt het dak gereinigd met water, al dan niet met of zonder reinigingsmiddel. 

Tijdens de reiniging van het dak houden we bovendien een inspectie. Schade, losse deeltjes, scheurtjes of andere problemen sporen we op en herstellen we meteen. 

Wanneer je dak weer blinkt als nieuw, voeren we nog een laatste, maar niet onbelangrijke stap uit: de preventieve beschermingslaag of coating. Met deze coating beschermen we het dak tegen hevige vocht en hevige weersomstandigheden. Op die manier blijft het dak langer als nieuw en geniet je jarenlang van een kwalitatief dak boven je hoofd.

ONS SOFTWASH PRINCIPE

Voor alle soorten van buitenreiniging gebruiken we ons Softwash systeem. Dit unieke principe maakt geen gebruik van een hoge waterdruk, maar wel van een hoge temperatuur. Het water wordt verwarmd tot wel 100°C en heeft een extra reinigingsmiddel met actieve bestanddelen. Deze werking biedt een diepgaande bescherming tegen mos, algen of andere vervuiling op je dak. 

Dit Softwash systeem heeft een aantal interessante voordelen. Zo verbruikt het systeem maar 1/3e van het water dat je verbruikt met een traditionele hogedrukreiniger. Bovendien reinigt het de oppervlakte grondiger en blijft het resultaat tot wel 6 keer langer zichtbaar. Ook niet onbelangrijk is het milieubewuste karakter: het reinigingsmiddel is 100% biologisch afbreekbaar. Na twintig dagen is het volledig opgelost.

Waarom je dak laten reinigen?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je jouw dak zou laten reinigen. Het eerste wat waarschijnlijk in je opkomt, is de uitstraling van je woning. Een vuil dak vol groene aanslag of mos maakt je woning een stuk minder aantrekkelijk. 

Maar ook de kwaliteit van je dak valt of staat met de netheid van je dak. Door een regelmatig onderhoud wordt de levensduur van je dak aanzienlijk verlengd. Ophoping van vuil, bladeren, mos of algen kan namelijk schade aanbrengen. Dat heeft vocht, corrosie, lekkages en rotting tot gevolg. Er kunnen zelfs scheurtjes in je dakbedekking ontstaan door de wortels van het mos. 

Geloof het of niet, maar een vuil dak kan eveneens de dakisolatie tegenwerken. Op die manier stijgt dus je energieverbruik.

Onze diensten bij een dakreiniging

ONTMOSSEN VAN JE DAK

Een dak ontmossen is een hele klus. Voordat we starten met de ontmossing, gaan we de situatie eerst analyseren. We stellen vast welke soort van dakbedekking werd gebruikt en in welke mate het dak vervuild is. Op basis daarvan beslissen we wat de gepaste aanpak, producten en middelen zijn. 

Wanneer onze experts aan de reiniging beginnen, houden we rekening met al het nodige. Zo letten we er bijvoorbeeld op dat het afvalwater dat door de waterafvoer en de dakgoot naar beneden stroomt, niet in je regenput of ton terechtkomt. 

Het ontmossen van je dak doen we, net als alle andere buitenreinigingen, volgens ons Softwash principe. Zo kiezen we dus resoluut voor een duurzame en milieubewuste oplossing voor je dakreiniging.

Ontmossen van je dak

DAKGOOT REINIGEN

Je dakgoot is een onderdeel van je dak en verdient dus eenzelfde reiniging en behandeling. Een verstopte dakgoot kan namelijk waterschade teweegbrengen. Ook kan hij door het zware gewicht van het vuil barsten of afbreken. Bovendien bestaat de kans op schimmel of vochtplekken wanneer je dakgoot volledig verstopt zit. Het is daarom belangrijk om ook voor de dakgoot periodiek een expert in te schakelen. 

Dakgoot reinigen

Daken reinigen voor elk type dakbedekking

De experts van Propr nemen elke dakreiniging serieus. Het is dan ook een uitdaging om elk type dakbedekking op de juiste manier onder handen te nemen. 

Uiteraard heeft het type dakbedekking en de dakconstructie een grote invloed op hoe we te werk gaan. De verschillende factoren worden bekeken en zijn beslissend voor de aanpak die we hanteren wanneer we jouw dak gaan reinigen. 
Wat voor dak je ook hebt, bij Propr kan je terecht voor zowat elk daktype: 

  • Rieten daken
  • Leien daken
  • Klassieke dakpannen
  • Platte daken
  • Hellende daken 

Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Bij ons kan je terecht voor het ontmossen, reinigen en verwijderen van vuil. 

Ben je benieuwd of wij jouw dak ook kunnen schoonmaken, en wat de reiniging zal kosten? Neem vrijblijvend contact op met onze vakmannen. Telefonisch kan je bij ons terecht op +329 396 32 50. Ook via mail beantwoorden wij jouw vragen zo snel mogelijk: propr@elfas.be. Je kan bij ons ook terecht voor andere type buitenreiniging zoals terrasreiniging, opritreiniging en gevelreiniging.

Je dak laten reinigen door een professionele dakreiniger

Kan jouw dakbedekking of dakgoot wel een reiniging gebruiken? Schakel dan de hulp in van een professionele reinigingsfirma. Zo zijn de experts van Propr ervaren en geleerd om jouw dak op een efficiënte en correcte manier te reinigen. 

Wil je weten wat de prijs van onze dakreiniging bedraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wij komen graag bij jou ter plaatse om de toestand en het type dak te analyseren. Op basis daarvan bespreken we samen met jou de mogelijkheden en de best betaalbare prijs voor het reinigen van je dak. 

Contacteer ons telefonisch op +329 396 32 50 of via mail naar propr@elfas.be

Vraag een vrijblijvende offerte aan